Jön! A családtámogatások rendszere 2018

A családtámogatások rendszerében 2018-tól jelentős változások következnek be: több új támogatási forma kerül bevezetése, illetve több, már eddig is meglévő támogatás változik meg a családok számára kedvezőbb irányba. A 2017-es családtámogatási rendszerről kiadott tájékoztatóhoz képest a 2018. évi tovább bővül és már a
módosításokat is magába fogja foglalni. A 2018-as tájékoztató hamarosan letölthetővé válik a csaladtamogatasok.hu oldalról!
A gyermekvállalás az ember életében a legörömtelibb esemény, de az örömön túl felelősséggel is jár. A felelősség könnyebbé tételében segít az állam, amely anyagi javakkal támogatja azokat a szülőket, akik új életet adnak a nemzetnek. A gyermekvállalást megelőzően minden szülő szeretne tisztában lenni azzal, hogy a gyermeke megszületését követően milyen családtámogatásokban részesülhet, akár első, második, harmadik vagy további gyermekekről is legyen szó.

2017-ig nem volt olyan dokumentum, amiből a szülők egy átfogó képet kaphattak volna a családtámogatási rendszerről, ám a 2017-es családtámogatási rendszerről szóló tájékoztatóban végre már megtalálható volt minden olyan pénzbeli juttatással járó családtámogatási forma ismertetése, ami megilletheti a szülőket.

Hamarosan kiadásra kerül viszont a 2018. évi családtámogatásokról szóló tájékoztató, amiből – a családtámogatások hatályos szabályainak ismertetésén túl – többek közt az is megtudható lesz, hogy

  • a harmadik gyermek születésével hogyan csökkenthető a lakást terhelő jelzáloghitel,
  • mennyivel növekszik a kétgyermekes családok adókedvezményének mértéke,
  • az anyasági támogatást már a nem Magyarországon élő magyarok is megkaphatják,
  • gyermekvállalás esetén hogyan csökkenthető a diákhitel tartozás,
  • a hallgatói jogviszonnyal rendelkezők tovább lehetnek GYED-en,
  • a minimálbér emelése hogyan hat a GYED összegére.

Amennyiben érdekel a 2018. évi családtámogatási tájékoztató, figyeld az oldalt, mert hamarosan letölthetővé válik, s abból nagyon sok kérdésedre választ kaphatsz!

3 thoughts on “Jön! A családtámogatások rendszere 2018”

  1. És azzal mi van,aki már szült 3 gyermeket és amikor felvették a jelzálog alapú hitelt kiskorúak voltak? Azóta már 2 gyermek betöltötte a 18.évét! Rendessen fizetjük odestoba 14 éve a hitelünket,soha nem volt elmaradásunk! Mi és a gyerekeink már nem számítunk,vsak azok akik 2018 januárjától vállalnak 3 gyereket? Én még akkor szültem a gyermekeimet,amikor nem volt ennyi támogatás! Köszönöm szépen az elismerést!

    1. Győriné kérdésfeltevése számomra azt jelzi, hogy itt bizony félreértés van. A jelzáloghitel csökkentésének ígérete korántsem a gyerekszülés elismerése, hanem a hitelfelvételek ösztönzése miatt lett megalkotva, ahogy a CSOK is. A valódi családtámogatás lakáshoz jutásban való megnyilvánulása a bérlakások építésénél kezdődik.

  2. igazságtalan a rendszer !-fiaméknak négy gyermekük van a negyedik 2017 szeptemberében született és a jelzáloghitelből nem engedték el az 1 millió forint . A CSOK is azoknak kedvez akiknek van több millió beugrójuk.Egy egyetemi oktató kétszobás lakásban él négy gyermekkel.Ezt nevezik esélyegyenlőségnek.!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.